Ett år med Politologerna

I dag firar Politologerna ett år. Den 12 januari 2013 lade Anders Sundell ut det första blogginlägget, vilket handlade om sannolikheter för partiledarbyten. Sedan dess har ytterligare 119 inlägg författats av 11 politologer och en rad prominenta gästpolitologer. Dessutom har vi publicerat en replik från Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman på ett tidigare inlägg om Dagens Samhälles vilseledande opinionsprognoser.

Eftersom vi gillar statistik och listor har vi tagit fram följande topplista sett till antalet läsare av respektive inlägg.

  1. Byrålådeeffekten: varför överraskande forskningsresultat antagligen inte stämmer
  2. Väljare är inga dumbommar
  3. Vem attackerade vem i Agendas partiledardebatt
  4. Angående sambandet mellan social problem och invandrartäthet i Sverige
  5. Samarbetsmönster i riksdagsvoteringar 2002-2012

Det hittills mest populära inlägget handlar alltså om metodfrågor. Vi inser att vi har kunniga läsare som inte ryggar för mer komplexa frågeställningar. Vid sidan av dessa publikdragare finns det, åtminstone i våra ögon, en lång rad guldkorn bland övriga inlägg. Vad sägs till exempel om ett inlägg om monarkin och demokratin? Eller om hur det är att vara folkpartist? Och det finns mycket mer att finna för den som letar bland tidigare inlägg. Klicka till exempel på de olika kategorierna ute till höger för att hitta gamla inlägg, eller på en specifik Politolog för att se alla inlägg av denne. 

Då bloggen fokuserar på svensk politik är det kanske inte så förvånande att de flesta besökare befinner sig i Sverige. Därefter kommer i tur och ordning: USA, Norge, Storbritannien och Kanada. Men vi gläds åt alla besök och uppskattar att även personer i Armenien, El Salvador och Malawi funnit oss. Svensk politik berör!

Första årets besökare av Politologerna, efter land

politologerna_karta

Vi vill även ta detta tillfälle i akt att tacka för all respons, inte minst i form av kommentarer på bloggen (totalt sett 420 stycken). Politologerna går att följa via Twitter och Facebook. Följ oss gärna där!

En tanke på “Ett år med Politologerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s