Valtipset 2018: Sex månader före valet

Valforskningsprogrammet har anordnat valtips vid de senaste riksdagsvalen. Den här gången är vi tidigt ute med en tävling om vem som kommer närmast valresultatet det 9 september. Under perioden 9-18 mars kan du lämna in ditt tips in den särskilt svåra sexmånadersklassen. Det är stor ära som står på spel för den som prickar valresultat och valdeltagande rätt med en decimals noggrannhet. Valtipset är mest på kul men det finns förstås en tydlig koppling till forskningen om val, opinion och demokrati. Vi ser gärna att de som deltar i tipset också anmäler sig till den kampanjpanelstudie som Valforskningsprogrammet genomför i fem steg i samband med valet 2018. Den studien ingår i en lång serie av kampanjpanelundersökningar som genomförts sedan 2002 och är viktig för demokratiforskningen och för metodutvecklingen inom opinions- och väljarforskning.

Här är länken till Valtipset 2018:

Hjälp oss sprida länken till så många som möjligt!

Vill du inte lämna in något tips men delta i Valforskningsprogrammets kampanjpanelstudie som genomförs inom ramen för Medborgarpanelen klickar du här!

6 tankar om “Valtipset 2018: Sex månader före valet

  1. Ni har säkert fått veta detta tidigare, men för säkerhets skull: För några av partierna kunde jag inte dra reglaget så att deras valresultat blev bättre än 2014. Jag använder en mac, om det har någon betydelse.

    • Du måste plocka bort stöd f ett parti för att du ska kunna lägga till det på ett annat. Summan måste bli 100. Tack f påpekandet. Vi förtydligar instruktionerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s